Hoppa till sidans innehåll

Lärorik utbildning för ungdomstränarna

29 APR 2018 11:55
Att lära ut rätt teknik till en sprallig 7 åring är inte alltid helt lätt. Klubben beslutade därför att låta ungdomstränarna för grupp 1, 2 och 3 utveckla sig mer om hur man skapar en bra träningsmiljö och hur man lär ut korrekt teknik för de små.
  • Uppdaterad: 01 JUL 2018 00:08

Bk Falan är en av dem 8 föreningar Badminton Sweden har valt att bli pilotföreningar. Utbildningen var ledd av Morten Bjergen som är en dansk tränare som införde träningsformen Best on Court. Det går ut på att föräldrar och barn ska träna tillsammans. Vi vill involvera föräldrarna i barnens träningar i stället för att bara "lämna in dem" i hallen. Detta innebär inte bara att engagemanget i föreningen blir större och att föräldrarna själva kommer i rörelse, utan även kvalitén på barnens träning blir bättre och inlärningen effektivare. Detta koncept är nu helt nytt i Sverige men vi i Falan har dock drivit denna verksamheten i snart 10 år. Det var Yvonne Klarson som började men barnen som idag är ungdomstränare.

Utbildningen startade med ett teoripass där Morten berättade om hur han utvecklat Best on Court och hur vi i Sveriges klubbar ska kunna göra samma sak. Därefter fick vi vara med på en vanlig träning där Morten var tränare. På uppvärmningen hade han mycket fokus på att vara flexibel och kordinerad eftersom att de ska orka och kunna träna länge med minimerad risk för skador. Han fortsatte sedan träningen med att föräldrarna kastade bollar till barnen medans barnen tränade på olika slag. Genom att ha föräldrarna som hjälp blir träningen mer effektiv och tränaren kan istället fokusera på att utveckla spelarnas teknik.

När vi var klara med utbildning fick vi stanna kvar och se på Elitseriefinalen. Där stod det mellan Täby och Spårvägen. Det var jämt hela vägen och finalen fick avgöras genom ett Golden-set. Herrsingel blev det och efter att Hermansah från Täby slagit in sitta bollen blev det ett jubel från läktaren såsom lagkamraterma.

Efter en lång dag var det sedan dags och åka hem med massa ny insperation och tips för att förbättra våran träning.

 

Postadress:
BMK Falan - Badminton
C/o Kassör Ritha Larsson, Jesper Swedbergsgatan 6
52130 Falköping

Kontakt:
Tel: 0739140417
E-post: This is a mailto link

Se all info